500 g vindruvor, klippta i stora klasar med stjälken kvar (ekologiska)
ett par stänk Grappa, till smaksättning av druvorna
Zabaglione
4 äggulor
1 dl vitt vin, torrt (ex Marsala)
0,5 dl rörsocker
Gör så här
Jitterbuggar
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta samman ingredienserna till degen och ställ i kylen för att stelna till lite.
Vispa äggvita och socker till en fast marängsmet.
Ta ut degen och tryck ut den lätt mellan 2 bakplåtspapper, kavla försiktigt ut degen tunt till ca 0,5 cm i tjocklek, ta bort det översta bakplåtspappret och lägg degen på en plåt. Bred på marängen i ett jämnt lager på toppen av degen, och rulla försiktigt ihop den tajt som man gör till en rulltårta.
Sätt in rullen i kylen i 15 minuter att stelna så den blir skärbar.
Ta ut rullen och skär med brödkniv i 0,5 cm tjocka skivor, lägg upp skivorna på bakplåt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du serverar dem.
Druvor och zabaglione
Lägg in hela druvklasar i frysen minst 1,5 timme innan servering.
Blanda äggulor, vitt vin och socker i en bunke och vispa över varmt vattenbad på spisen tills såsen tjocknar blir varm, fluffig och skummig.
Smaksätt druvorna med några stänk Grappa när de tas ut ur frysen och lägg upp på fat.
Servera såsen direkt upphälld i snygga glas och doppa frusna druvor i den medan den är varm tillsammans med frasiga jitterbugg. Här äter vi med fingrarna och kör båt i såsen.