Isabellas pasta puttanesca

Isabellas pasta puttanesca
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Isabellas pasta puttanesca

5

13 ingredienser

Den italienska klassikern pasta puttanesca är en smakrik pasta gjord på bland annat tomater, sardeller, kapris och oliver. Enkel att laga och väldigt god att äta!

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • ca 8 körsbärstomater
  • 1 burk kapris, små (à 100 g)
  • 1 burk svarta oliver utan kärnor, gärna taggiasche eller leccino (à ca 300 g)
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater (à 400 g)
  • 400 g spaghetti
  • grovt salt, till pastavattnet
  • 1 sardellfiléer i olja, avrunnen (à 80 g)
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5-1 krm chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Halvera körsbärstomaterna. Hacka sardellerna grovt.
  2. Stek vitlök och tomater i rikligt med olivolja i en stekpanna tills de får lite färg.
  3. Tillsätt kapris, oliver och körsbärstomater på burk. Mosa körsbärstomaterna lätt med en slev. Salta och peppra. Rör om och låt koka ihop ca 5-10 minuter.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull, minst 3 liter vatten. Använd ca 10 g grovt salt per liter vatten. Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara 1 dl av pastavattnet.
  5. Blanda pastan med såsen under omrörning på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
  6. Ringla i rikligt med olivolja och blanda ner sardellerna, persilja och chiliflakes. Smaka av och servera direkt.