Rabarberkompott med äpple

Rabarberkompott med äpple

Av: Ingar Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Ingredienser

  • 1 000 g rabarber
  • 2 äpplen
  • 0,5 citron, saft av
  • 2 msk vatten
  • 1 000 g strösocker
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i grova bitar. Lägg rabarber och äpple i en kastrull, häll på citronsaft och vatten och sjud på låg värme i 5 minuter. Tillsätt socker och rör tills sockret är upplöst. Tillsätt smör (det förhindrar att skum bildas). Öka på värmen och låt koka utan omrörning i cirka 10 minuter. Kompotten ska ha syltkonsistens när den är färdig. Har den inte det, låt den koka lite längre.