Kryddig liten kaka toppad med ingefärskryddade äpplen.
Tips! Lindas indiska kryddblandning gör du av 1 msk kanel, 1 msk kardemumma, ½ msk ingefära, ½ msk muskot, 1 g saffran, 1 tsk kryddpeppar och 1 msk nejlika.
Ingredienser
80 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl skrädmjöl
1 dl vetemjöl
0,75 tsk hjorthornssalt
1 msk indiska kryddor (se tips)
Äppelchutney
1 äpple
1 msk kanderad ingefära
1 msk rörsocker
50 g smör
1 tsk malen kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader, varmluft
Skär smöret i kuber. Tillsätt socker, mjöl, hjorthornssalt och indiska kryddor. Blanda till en deg.
Rulla degen till små bollar (à ca 18 g) och lägg på en bakpappersklädd plåt (du behöver inte använda pappformar).
Grädda i ca 15-20 minuter.
Äppelchutney
Dela äpplet i bitar och stek det i smör tillsammans med kanderad ingefära, kanel och rörsocker tills det blir lite mosigt.
Lägg sedan en liten klick på varje dröm när de har svalnat.