• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Indiska drömmar

Indiska drömmar
Foto: TV4
Linda Hansson
Linda Hansson

Indiska drömmar

6 steg att laga

11 ingredienser

40 min

Kryddig liten kaka toppad med ingefärskryddade äpplen. 

Tips! Lindas indiska kryddblandning gör du av 1 msk kanel, 1 msk kardemumma, ½ msk ingefära, ½ msk muskot, 1 g saffran, 1 tsk kryddpeppar och 1 msk nejlika.

Ingredienser

  • 80 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl skrädmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk hjorthornssalt
  • 1 msk indiska kryddor (se tips)

Äppelchutney

  • 1 äpple
  • 1 msk kanderad ingefära
  • 1 msk rörsocker
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader, varmluft
  2. Skär smöret i kuber. Tillsätt socker, mjöl, hjorthornssalt och indiska kryddor. Blanda till en deg.
  3. Rulla degen till små bollar (à ca 18 g) och lägg på en bakpappersklädd plåt (du behöver inte använda pappformar).
  4. Grädda i ca 15-20 minuter.
  5. Äppelchutney
    Dela äpplet i bitar och stek det i smör tillsammans med kanderad ingefära, kanel och rörsocker tills det blir lite mosigt.
  6. Lägg sedan en liten klick på varje dröm när de har svalnat.