Ugnspannkaka med fläsk

Ugnspannkaka med fläsk
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Ugnspannkaka med fläsk

318

7 steg att laga

7 ingredienser

ca 30 m

Fläskpannkaka med rårörda bär är så nära himmelen man kan komma tycker jag. I alla fall en helt vanlig vardagskväll./Anette

Denna läckerhet kan innan du gräddar den fyllas med 1 paket klippt bacon. Och vill du vara riktigt avantgarde tar du 2 skivade bananer i också. Då serverar du ugnspannkakan med lingonsylt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör, smält
  • ev 140 g bacon, i små bitar (eller sidfläsk)

Serveras med

  • sylt (eller kompott)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
  5. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  6. Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
  7. Servera med sylt eller kompott.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer