Ugnspannkaka med fläsk

ca 30 m
4
Ugnspannkaka med fläsk
Foto: Husmorsorna

Fläskpannkaka med rårörda bär är så nära himmelen man kan komma tycker jag. I alla fall en helt vanlig vardagskväll./Anette

Denna läckerhet kan innan du gräddar den fyllas med 1 paket klippt bacon. Och vill du vara riktigt avantgarde tar du 2 skivade bananer i också. Då serverar du ugnspannkakan med lingonsylt.

20 februari 2012
ca 30 m
4

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör, smält
  • 140 g bacon eller sidfläsk, i små bitar, ev

Serveras med

  • sylt eller kompott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
  5. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  6. Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
  7. Servera med sylt eller kompott.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept