Senapsstingig fläskfilé med cidersås
Senapsstingig fläskfilé med cidersås
8 ingredienser
Senapsstingig fläskfilé, utbankade medaljonger av fläskfilé som serveras i god senapssås med en skvätt cider i.
Det här receptet går att göra med kotletter istället - byt då ut fläskfilén mot fläskkotletter.
Läs mer om
Ingredienser
Senapsstingig fläskfilé med cidersås
- 500 g fläskfilé (av god kvalitet)
- salt
- svartpeppar
- 5 dl torr cider
- 5-6 msk grovkornig senap
- 5 dl grädde
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- några nävar hackad bladpersilja, att strössla över på sluttampen
Gör så här
Senapsstingig fläskfilé med cidersås
- Börja med att skära upp och rensa din fläskfilé i lagom mumsiga bitar.
- Lägg en plastfilm eller plastpåse över bitarna och banka fläskfilén med en brödkavel så att de blir lite tunnare och smarrigare.
- Krydda köttet med salt och peppar.
- Stek fläskfilén i chiliolja i en gryta (eller bara smör om du inte orkar köpa den oljan).
- När de har fin yta på bägge sidor lägger du dem åt sidan på en varm tallrik.
- Häll cidern i grytan, vispa ur och koka ett litet tag. Ner med senap, grädde och vitlök.
- Nu får det småbubbla i åtminstone 15 minuter så det hinner bli sådär simmigt och gott …
- Smaka av. Kanske lite mer salt, senap eller peppar?
- När det är apagott lägger du ner köttet i såsen och låter det koka ihop så där extra gott.
- Sen strör du hackad bladpersilja över.
- Njut din senapsstingiga fläskfilé med ugnspotatis och kanske lite goda brytbönor. Mums är allt vi har att säga i frågan.