Moster Lisbeths äppelkaka
Moster Lisbeths äppelkaka
7 ingredienser
Jonas har en moster som heter Lisbeth, hon brukar göra denna underbara äppelkakan. Sist jag fick smaka den var när vi var på landet i helgen. Smarrigt som sjutton var det. /Anette
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 200 g smör, smält
- 3 äpplen, i klyftor
- Att strö över: 2 msk socker och 1 msk kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och jästpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en välsmord och bröad form (2 liter).
- Skala och skär äpplena i klyftor.
- Stick ned dem i smeten.
- Blanda socker och kanel och strö över äpplena.
- Grädda kakan i ca 30-40 minuter, eller tills den har fått fin färg och är torr i mitten. Prova med sticka eller grillpinne i trä.