Moster Lisbeths äppelkaka

POPULÄRT
Äppelkaka
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Moster Lisbeths äppelkaka

7 ingredienser

Jonas har en moster som heter Lisbeth, hon brukar göra denna underbara äppelkakan. Sist jag fick smaka den var när vi var på landet i helgen. Smarrigt som sjutton var det. /Anette

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör, smält
  • 3 äpplen, i klyftor
  • Att strö över: 2 msk socker och 1 msk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl och jästpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en välsmord och bröad form (2 liter).
  5. Skala och skär äpplena i klyftor.
  6. Stick ned dem i smeten.
  7. Blanda socker och kanel och strö över äpplena.
  8. Grädda kakan i ca 30-40 minuter, eller tills den har fått fin färg och är torr i mitten. Prova med sticka eller grillpinne i trä.