Jonas har en moster som heter Lisbeth, hon brukar göra denna underbara äppelkakan. Sist jag fick smaka den var när vi var på landet i helgen. Smarrigt som sjutton var det. /Anette
Ingredienser
4 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör, smält
3 äpplen, i klyftor
Att strö över: 2 msk socker och 1 msk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och jästpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en välsmord och bröad form (2 liter).
Skala och skär äpplena i klyftor.
Stick ned dem i smeten.
Blanda socker och kanel och strö över äpplena.
Grädda kakan i ca 30-40 minuter, eller tills den har fått fin färg och är torr i mitten. Prova med sticka eller grillpinne i trä.