Kikärtspasta tipptopp

Kikärtspasta tipptopp
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Kikärtspasta tipptopp

10 ingredienser

15 min

Det här är min bästa vardags-pasta. Ni vet den där som går på 10 minuter blankt, är supergod och lite nyttig samtidigt och ja, ganska vacker att se på. Den här gör mina ungar själva lätt (vilket betyder att era ungar också gör den lätt!). Så skriv ut detta recept och lämna över till valfri unge, medan du sjunker ner i soffan (och inte tänker på hur köket trashas!) och slöläser dagens tidning. /Emma

Läs mer om "Husmorsorna"

Emma Hamberg och Anette Roswall.

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök, strimlad
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 förp färdigkokta kikärtor, avrunna och sköljda
  • 6 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (massor! gärna grovmortlad)
  • strösocker
  • 4 port pasta (av valfri sort)

Serveras med

  • parmesanost, riven
  • tomatsallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt på pastan och koka enligt anvisningarna på paketet.
  2. Fräs olja, vitlök och bacon tillsammans tills allt är lite lagom knaprigt.
  3. I med kikärtorna. Kikärtorna ska stekas tills de har fått en riktigt fin färg, då blir de sega och nötiga och underbara.
  4. I med purjon! Den får också stekas tills den är lite lagom gyllene.
  5. Blanda med pastan.
  6. Klart! Ät denna pasta med glädje, massa parmesan och en tomatsallad.