Husmorsornas fläskfilé Africana

Husmorsornas fläskfilé Africana
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Husmorsornas fläskfilé Africana

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

8 ingredienser

Våga älska frukt i mat! En afrikan skulle antagligen glo som ett frågetecken på min mammas afrikanska fläskfilé, men i Öxnered gjorde vi vågen för detta under av orientaliska smaker. Visst har tiden sprungit ifrån Africana men det har inte jag. Jag önskar mig fortfarande samma rätt av mamma. Jag struntar i att den är töntig och väldigt mycket 1978 för den är god! /Emma Hamberg

Se fler recept från

Husmorsorna

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé, i mellantjocka skivor
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 bananer, i slantar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk curry

Till servering:

  • kokos, russin, jordnötter, mango chutney

Gör så här

  1. Fräs fläskfilén i smör och salta och peppra. Lägg den
  2. i en ugnsfast form.
  3. Stek bananskivorna hastigt och lägg ut dem över köttet.
  4. Vispa grädden och blanda i curryn. Bred currygrädden över köttet och bananerna.
  5. Nu får allt åka in i ugnen i 200° i 20 minuter.
  6. Under tiden kokar du ris och ställer fram små skålar
  7. med kokos, russin, jordnötter och mango chutney
  8. så att man får den där riktiga 70-talskänslan.