Husets rödvinsmarinerade sill

Husets rödvinsmarinerade sill
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Husets rödvinsmarinerade sill

11 ingredienser

En god sill på julbordet, vackert mörk och välsmakande av vinet.

Ingredienser

portioner
  • 8 urvattnade saltsillfiléer
  • 2 rödlökar, i tunna skivor
  • 1 purjolök, i tunna ringar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk hel nejlika, krossade
  • 1 tsk malen kryddpeppar, krossad
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj, ansa och skär purjon i strimlor. Blanda samman med ättiksprit, rödvin, vatten, olivolja, socker, nejlikor, krydd-peppar och lagerblad till marinaden och rör tills sockret löst sig. Skär löken i tunna skivor.
  2. Skär sillen i sneda skivor och lägg upp bitarna ordnat på ett fat eller i en skål.
  3. Slå över marinaden och garnera med löken. Låt sillen stå svalt åtminstone över natten.