Höstcarbonara med kantareller

47 röster
20 m
4
Höstcarbonara med kantareller
Foto: Tv4

Gräddig carbonara med kantareller eller trattkantareller, bacon och mycket parmesan.  Snabbt och gott både till vardags och fest.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 500 g bucatini (linguini eller spaghetti)
  • 1 gul lök, stor
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1-2 msk olivolja, att steka i
  • 140 g bacon (1 förp)
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller annan svamp
  • 5-6 äggulor
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • 3-4 dl parmesan, finriven
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • rucola, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Strimla gul lök och vitlök.
  2. Strimla baconet och knaperstek det, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök och vitlök och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllenbrun och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar och vänd ner baconet.
  4. Rör samman äggulor, grädde och riven parmesan (spara lite till servering). Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  5. Häll av pastan och blanda denna med svampfräset. Häll över äggblandningen och rör om och skaka pannan hela tiden tills grädden blivit krämig runt pastan. Servera med mer riven parmesan och eventuellt lite rucola.
1 oktober 2015

Laddar fler recept...