Honungslackad kassler

Honungslackad kassler
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Honungslackad kassler

8 ingredienser

En lättlagad rätt som även passar till många. Smakar lite lagom orientaliskt, med ananas, soja och ingefära. Servera gärna med jasminris till.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg kassler, i bit
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 citron, saft av
  • 0,5 apelsin, saft av
  • 1 liten burk ananasringar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda honung, soja, ingefära och citrussaft i en kastrull. Låt lagen småkoka ca 20 minuter under omrörning.
  2. Ta bort eventuellt nät runt kasslern. Lägg köttet i ugnsform och pensla det med lagen. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter och pensla flera gånger med lagen.
  3. Pensla avrunna ananasringar med resterande lag och fräs dem hastigt i en panna med matfett. Servera dem till skivad kassler och ris.