Honungsbakat sidfläsk med spenat

Foto: TV4
Honungsbakat sidfläsk med spenat
Ingredienser
- 8-900 g rimmat sidfläsk, i bit
- svartpeppar
- malen ingefära
- hel nejlika, malda
- 2 msk honung, flytande
- 0,5 dl vatten, hett
Tillbehör:
- 1 förp fryst spenat [375 g]
- tomat
- timjan
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skåra svålen tätt med vass kniv eller rakblad. Lägg fläsket i en ugnsform och strö på kryddorna. Sätt i en termometer.
- Stek mitt i ugnen tills termometern visar 80° – 85°. Rör ut honungen med vattnet och pensla svålsidan med jämna mellanrum.
- Höj ugnen till 275° grill de sista minuterna så att ytan blir knaprig.
- Skåra tomaterna på ovansidan. Strö på lite timjan och ställ in dem i ugnen under grillen 5 min.
- Tina spenaten och servera det uppskurna fläsket på spenatbädd med tomaterna till.