Honungsbakat sidfläsk med spenat

Honungsbakat sidfläsk med spenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Honungsbakat sidfläsk med spenat

9 ingredienser

Knaprigt och gott.

Ingredienser

portioner
  • 8-900 g rimmat sidfläsk, i bit
  • svartpeppar
  • malen ingefära
  • hel nejlika, malda
  • 2 msk honung, flytande
  • 0,5 dl vatten, hett

Tillbehör:

  • 1 förp fryst spenat [375 g]
  • tomat
  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skåra svålen tätt med vass kniv eller rakblad. Lägg fläsket i en ugnsform och strö på kryddorna. Sätt i en termometer.
  2. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 80° – 85°. Rör ut honungen med vattnet och pensla svålsidan med jämna mellanrum.
  3. Höj ugnen till 275° grill de sista minuterna så att ytan blir knaprig.
  4. Skåra tomaterna på ovansidan. Strö på lite timjan och ställ in dem i ugnen under grillen 5 min.
  5. Tina spenaten och servera det uppskurna fläsket på spenatbädd med tomaterna till.