Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Honungsbakat sidfläsk med spenat
Foto: TV4
Honungsbakat sidfläsk med spenat
19
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
Knaprigt och gott.
Ingredienser
portioner
8-900 g rimmat sidfläsk, i bit
svartpeppar
malen ingefära
hel nejlika, malda
2 msk honung, flytande
0,5 dl vatten, hett
Tillbehör:
1 förp fryst spenat [375 g]
tomat
timjan
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175°. Skåra svålen tätt med vass kniv eller rakblad. Lägg fläsket i en ugnsform och strö på kryddorna. Sätt i en termometer.
Stek mitt i ugnen tills termometern visar 80° – 85°. Rör ut honungen med vattnet och pensla svålsidan med jämna mellanrum.
Höj ugnen till 275° grill de sista minuterna så att ytan blir knaprig.
Skåra tomaterna på ovansidan. Strö på lite timjan och ställ in dem i ugnen under grillen 5 min.
Tina spenaten och servera det uppskurna fläsket på spenatbädd med tomaterna till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut