1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar)
1 dl hoisinsås
Wok
1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor
1 klyfta vitkål, i tunna strimlor
1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor
75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar
180 g böngroddar
rapsolja (till stekning)
Gör så här
Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av i durkslag.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll den över färsen och blanda väl. Ställ åt sidan.
Woksås
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Wok
Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker. Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner.
När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut.
Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. Häll woksåsen över och vänd om så allt täcks av den goda såsen. Servera genast!
Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga nudelwok. /Köket-redaktionen