Nudelwok med köttfärs och grönsaker

POPULÄRT
koket.se
Hoisinnudlar
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Nudelwok med köttfärs och grönsaker

16 ingredienser

20 m

Det blir supersnabbt och superenkelt när Jennie Walldén bjuder på middag! Wokade nudlar med grönsaker i säsong och nötfärs - en riktig familjefavorit!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g nötfärs (gärna naturbeteskött)
  • 250 g äggnudlar

Marinad

  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Woksås

  • 1 msk japansk soja
  • 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar)
  • 1 dl hoisinsås

Wok

  • 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor
  • 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor
  • 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor
  • 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar
  • 180 g böngroddar
  • rapsolja (till stekning)

Gör så här

  1. Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av i durkslag.
  2. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll den över färsen och blanda väl. Ställ åt sidan.

Woksås

  1. Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.

Wok

  1. Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker. Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner.
  2. När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut.
  3. Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. Häll woksåsen över och vänd om så allt täcks av den goda såsen. Servera genast!

Glöm inte att matsortera skal från lök och morot för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga nudelwok. /Köket-redaktionen