Himmelska kakor - mördegskaka med glasyr

Himmelska kakor - hård kaka med glasyr
Foto: Tv4

Himmelska kakor - mördegskaka med glasyr

Av: Anna Karin Eriksson

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

1 h 15 min

Lättbakad och hård liten kaka där fokus ligger på att få till en snygg och dekorativ glasyr. Släpp lös din kreativitet!

Ingredienser

Kakdeg

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 120 g vetemjöl
  • 150 g potatismjöl
  • 60 g florsocker
  • 1 äggula
  • 10 g vaniljsocker

Glasyr

  • 0,5 äggvita
  • 120 g florsocker
  • 4-5 droppar citronsaft
  • hushållsfärg

Gör så här

Kakdeg

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek. Stansa ut dina kakor med önskat motiv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnen i 3-5 minuter. Kakorna behöver inte få någon färg! Låt kakorna svalna helt innan du börjar med spritsningen.

Glasyr

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Häll upp i en spritspåse och börja dekorera.