Himmelska kakor - mördegskaka med glasyr

9 röster
1 h 15 min

Lättbakad och hård liten kaka där fokus ligger på att få till en snygg och dekorativ glasyr. Släpp lös din kreativitet!

Visa mer
1 h 15 min

Du behöver

Kakdeg

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 120 g vetemjöl
  • 150 g potatismjöl
  • 60 g florsocker
  • 1 äggula
  • 10 g vaniljsocker

Glasyr

  • 0,5 äggvita
  • 120 g florsocker
  • några droppar citronsaft
  • valfri hushållsfärg

Gör så här

  1. Kakdeg
    Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek. Stansa ut dina kakor med önskat motiv. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnen i 3-5 minuter. Kakorna behöver inte få någon färg! Låt kakorna svalna helt innan du börjar med spritsningen.
  5. Glasyr
    Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Häll upp i en spritspåse och börja dekorera.
9 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept