Heta grönkålschips

Grönkålschips-boxen_balans_augusti_2018
Foto: Lina Sandén
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Heta grönkålschips

5

4 steg att laga

5 ingredienser

15 m

Receptet ger dig ett riktigt nyttigt och gott snack med mycket smak! De här grönkålschipsen går både fort och enkelt att tillaga, perfekt till veckans fredagsmys.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 200 g grönkål
  • 2 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skölj grönkålen och riv av bladen från stjälkarna.
  2. Massera in olja i grönkålsbladen och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Krydda chipsen med chiliflakes, flingsalt och svarta sesamfrön.
  4. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Håll lite koll så att chipsen inte bränns.