Heta grönkålschips

Grönkålschips-boxen_balans_augusti_2018
Foto: Lina Sandén
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Heta grönkålschips

5 ingredienser

15 m

Receptet ger dig ett riktigt nyttigt och gott snack med mycket smak! De här grönkålschipsen går både fort och enkelt att tillaga, perfekt till veckans fredagsmys.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 200 g grönkål
  • 2 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj grönkålen och riv av bladen från stjälkarna.
  2. Massera in olja i grönkålsbladen och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Krydda chipsen med chiliflakes, flingsalt och svarta sesamfrön.
  4. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Håll lite koll så att chipsen inte bränns.