Heta grönkålschips

0 röster
15 m
1 sats
Grönkålschips-boxen_balans_augusti_2018
Foto: Lina Sandén

Receptet ger dig ett riktigt nyttigt och gott snack med mycket smak! De här grönkålschipsen går både fort och enkelt att tillaga, perfekt till veckans fredagsmys.

Visa mer
15 m
1 sats

Du behöver

  • 200 g grönkål
  • 2 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skölj grönkålen och riv av bladen från stjälkarna.
  2. Massera in olja i grönkålsbladen och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Krydda chipsen med chiliflakes, flingsalt och svarta sesamfrön.
  4. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Håll lite koll så att chipsen inte bränns.
20 juli 2018

Fler goda recept