Het tomatsås

Het tomatsås
Foto: TV4

Tomatsås kan du servera till många olika rätter. Den här lagas av tomater på burk och får hetta av chilifrukt.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 morot
  • 1 stjälk bladselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm strösocker
  • 2 krm rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och skiva morot och vitlök, strimla selleri och chili och skala och hacka löken. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och chili i olivoljan. Häll i tomaterna, lägg i kryddkvistarna och låt såsen småputtra i ca 20 minuter.
  2. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker och sjud såsen ytterligare 10 minuter.
  3. Plocka upp kryddorna och mixa såsen slät med en mixer.
Kommentera receptet

Fler goda recept