Het lövbiffsgryta med ajvar

Het lövbiffsgryta med ajvar

13 ingredienser

1,5 h

Smakrik ajvargryta med lövbiff som får puttra ihop länge på spisen. En mustig och god helgmiddag att servera i höst! Serveras som bäst tillsammans med potatismos.

RödSötPaprika och ajvar extra stark

Smaksätt grytan med Vegeta Söt paprikapulver och extra stark ajvar.

Ingredienser

portioner
  • 800 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • solrosolja
  • 50 g smör
  • 1 tesked Vegeta Söt paprikapulver
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 100 g stjälkselleri
  • 1 Podravka Ajvar extra stark
  • 7 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 30 g färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och mixa gul lök och vitlök I en mixer tillsammans med lite solrosolja.
  2. Bryn köttet och löken tillsammans med smöret i en kastrull eller gryta. Tillsätt paprikapulver och äppelcidervinäger. Koka tills det återstår ca 0,5 dl äppelcidervinäger.
  3. Finhacka selleri och tillsätt den finhackade sellerin samt Podravka Ajvar i grytan. Häll på vatten, salt och peppar. Låt småkoka tills grytan är krämig, ca 1-1,5 h. Avsluta med att röra ner bladpersilja.
  4. Servera gärna med potatismos.