I samarbete med Balkan for beginners

Het lövbiffsgryta med ajvar

0 röster
1,5 h
4
Het lövbiffsgryta med ajvar
Foto: Podravka

Smaksätt grytan med Vegeta Söt paprikapulver och extra stark ajvar.

RödSötPaprika och ajvar extra stark

Smakrik ajvargryta med lövbiff som får puttra ihop länge på spisen. En mustig och god helgmiddag att servera i höst! Serveras som bäst tillsammans med potatismos.

Visa mer
1,5 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • solrosolja
  • 50 g smör
  • 1 tesked Vegeta Söt paprikapulver
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 100 g selleri
  • 1 Podravka Ajvar extra stark
  • 7 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 30 g färsk bladpersilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och mixa gul lök och vitlök I en mixer tillsammans med lite solrosolja.
  2. Bryn köttet och löken tillsammans med smöret i en kastrull eller gryta. Tillsätt paprikapulver och äppelcidervinäger. Koka tills det återstår ca 0,5 dl äppelcidervinäger.
  3. Finhacka selleri och tillsätt den finhackade sellerin samt Podravka Ajvar i grytan. Häll på vatten, salt och peppar. Låt småkoka tills grytan är krämig, ca 1-1,5 h. Avsluta med att röra ner bladpersilja.
  4. Servera gärna med potatismos.
30 augusti 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...