Hemmagjorda Oreos

Hemmagjorda Oreos
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Hemmagjorda Oreos

9 ingredienser

30 m

"Spröd dubbelchokladkaka med vaniljfyllning. Det är såklart oreos eller cookies and cream som jag pratar om. Att göra en hemmagjord variant på den här köpekakan är lättare än vad man kan tro. Och det bästa med att göra något hembakat är att man kan ha hur lite eller mycket fyllning man vill. Jag som älskar fyllning kör såklart på ett generöst lager fyllning." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner stycken

Kakor

 • 225 g smör, mjukt och rumstempererat
 • 2 dl strösocker
 • 0,5 tsk salt
 • 2 ägg
 • 4 dl vetemjöl
 • 3,75 dl kakao

Fyllning

 • 115 g smör, mjukt och rumstempererat
 • 4 dl florsocker
 • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Kakor

 1. Börja med att göra degen till kakorna. Vispa ihop smör och strösocker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
 2. Sikta ner salt, vetemjöl och kakao och fortsätt sedan att vispa tills att det går ihop till en deg. Det blir först smuligt men fortsätt bara vispa så går det ihop.
 3. Tryck ihop degen till en klump och plasta in ordentligt. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du kavlar ut den.
 4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
 5. Pudra din arbetsyta med vetemjöl innan du lägger degen på den. Pudra även degen och kaveln med mjöl. Kavla ut degen till en platta som är ca 3-5 mm tjock. Stansa sedan ut runda kakor som är ca 3-4 cm breda. Fortsätt tills du använt upp hela degen.
 6. Täck två plåtar med bakplåtspapper och placera kakorna på dem. Kakorna kommer inte att jäsa eller smälta ut särskilt mycket så de kan ligga ganska tätt på plåten.
 7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna helt och hållet på galler innan du fyller dem.

Fyllning

 1. Fyllningen gör du enkelt genom att bara vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp i en bunke. Det blir smuligt innan det blir krämigt. Bara fortsätt vispa. Ju längre du vispar desto mindre smörsmak och desto fluffigare konsistens.
 2. Bre eller spritsa ut fyllning på en kaka och tryck sedan dit en annan kaka så att fyllningen fördelar sig jämnt mellan kakorna. Upprepa för alla kakor.
 3. Förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet eller servera direkt.