Det här är det absolut allra godaste sättet att tillaga biff i bit. Det är inte värt att tillaga en mindre bit än 1 kg, så är ni färre blir det över till matlåda eller pytt i panna.
Ingredienser
1 kg biff, i bit
50 g smör
3 klyftor vitlök
1,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
0,5 tsk svartpeppar, krossad
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skala vitlöken och riv den. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlök. Pensla med smält smör. Lägg köttet på galler i en långpanna och ställ in i ugnen. Slå en bottenskyla vatten i långpannan.
Stek köttet till en innertemperatur på 59° för rött och 61° för rosa och 65° för genomstekt.
Svep in köttet i folie eller smörpapper och låt det vila i 10 minuter innan det skärs upp i skivor. Grilla snabbt i het grillpanna om du vill ha grillmönster på skivorna!