Leilas vanilla cat cupcakes

POPULÄRT
Leilas vanilla cat cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas vanilla cat cupcakes

Av: Leila Lindholm

Från: Hello cupcake!

17 ingredienser

Ursöta kattcupcakes med cream cheese frosting. Receptet finns med i boken Hello cupcake!

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Läs mer om Leilas kokbok

Hello cupcake!

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner

Leilas vanilla cat cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • skal och saft av 1 citron

Cream cheese frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost
  • 1 msk kakao (av god kvalitet)

Dekoration

  • Hallonremmar
  • Nonstop
  • after eight

Gör så här

Leilas vanilla cat cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  8. Låt svalna.

Cream cheese frosting

  1. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost.
  2. Vispa tills frostingen är riktigt fluffig.
  3. Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll.
  4. Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting.
  5. Sätt en non stop på nosen och skär till lite morrhår av hallonremmar och stick ner dem vid nosen.
  6. Sätt två non stop som ögon, skär hörnen av en after eight och sätt i dem som öron.