Nötbakelse
Nötbakelse
10 ingredienser
Nötbakelse gjord på mördegsbotten och med frukt- och nötfyllning.
Ingredienser
Mördeg
- 150 g smör, kallt
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 dl florsocker
- 1 ägg
- 0,5 msk vatten, kallt
Fyllning
- torkade tranbär
- hasselnötter
- blockchoklad, smält
Garnera med
- röda vinbär
- marsipan
Gör så här
- Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
- Plasta degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
- Tryck ut mördegen i små tartelettformar. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
- Mixa tranbär och hasselnötter och fyll mördegsbottnarna. Smält blockchoklad och ringla över. Garnera med röda vinbär och marsipankulor.