Kondisbitar med kastanjetryffel

Kondisbitar med kastanjetryffel
Foto: TV4
Ulrika Lind
Ulrika Lind

Kondisbitar med kastanjetryffel

0

7 ingredienser

Kondisbitar med mandelmassa, kastanjepuré och choklad.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner9

Kondisbitar

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g mörk choklad, smält
  • 1 ägg
  • 1 förp sötad kastanjepuré [250 g]
  • 50 g margarin
  • 50 mjölkchoklad, smält
  • 200 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv mandelmassan. Smält 50 g choklad och blanda ner i mandelmassan tillsammans med ägget.
  3. Fördela smeten i en form ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn ca 15 min Låt svalna.
  4. Vispa ihop kastanjepuren med margarinet. Lägg ca en tredjedel åt sidan.
  5. Smält den ljusa chokladen och rör ner i resterande kastanjesmet. Bred ut över den avsvalnade chokladkakan. Ställt kallt och låt stelna.
  6. Skär ut 9 rutor av kakan och dela sedan varje kaka diagonalt så du får 18 trianglar.
  7. Doppa varje kaka i mörkchoklad och låt stelna. Spritsa ut lite av den resterande kastanjesmeten på varje kaka.