Syltkaka på mandelmördeg med vinbärsgelé och citronglasyr

Syltkaka på mandelmördeg med vinbärsgelé och citronglasyr
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Syltkaka på mandelmördeg med vinbärsgelé och citronglasyr

8 ingredienser

25 min

Syltkakor gjorda på mandelmjöl. Fyllda med svartvinbärsgelé och glaserad med citronglasyr.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 150 g smör
  • 75 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl

glasyr

  • 2 dl svartvinbärsgelé
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, socker, vete- och mandelmjöl till en deg.
  2. Forma en till lång längd. Lägg på gelén. Pensla sidorna med ägg.
  3. Grädda i 175 grader ca 10 minuter tills de är gyllenbruna.
  4. Florsocker blandas med citronsaft. Pensla på kaklängderna. Skär sneda bitar.