Nötflarn med mockafyllning

Nötflarn med mockafyllning
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Nötflarn med mockafyllning

13 ingredienser

30 min

Flarn gjorda på hasselnötter och mandel. Fylls med mockakräm.

Om nötflarnen inte ska ätas direkt uteslut vispgrädden ta då i stället 2 dl smetana.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 50 g sötmandel, skalade och hackade
  • 1 msk vetemjöl
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk vispgrädde

Mockakräm

  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 2,5 dl mascarpone
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 cl kaffelikör
  • 2 cl espresso
  • 1-2 msk strösocker

Gör så här

  1. Smält ihop nötter, smör, honung och socker. Tillsätt vetemjöl och grädde. Sjud i cirka två minuter.
  2. Klicka ut 1 tsk stora kakor. Grädda i 200 grader, 5-6 minuter.
  3. Rulla flarnen 1 cm tjocka. Blanda ihop mockakrämen och fyll rullarna.