Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”

Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”

6

14 ingredienser

1 h

Glutenfri chokladkaka fylld och toppad med laktosfri choklad- och kaffekräm.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner1 långpanna
  • 3 ägg
  • 150 g strösocker
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g rismjöl
  • 25 g potatismjöl

Fyllning/frosting

  • 200 g choklad 70 %, laktosfri
  • 3 dl vispgrädde, laktosfri
  • 2,5 dl smetana, laktosfri
  • 2 msk espresso
  • 2 msk kaffelikör
  • 10 färska hallon
  • 2 msk kokos, rostad

Tillbehör

  • 10 runda pappersformar, ca 5 cm diameter

Gör så här

  1. Fylld chokladkaka med "kaffekrämtopping"
    Vispa ägg och socker.
  2. Blanda alla torra ingredienser och blanda det med äggsmeten.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 10 min i 200 grader.
  4. Fyllning/frosting
    Smält chokladen.
  5. Vispa vispgrädden.
  6. Vispa smetanan fast.
  7. Blanda kaffe och likör i chokladen.
  8. Blanda i smetanan i chokladen. Vänd ner vispgrädden.
  9. Montering
    Halvera kakbotten. Bred ut ett tunt lager kräm. Lägg på den andra delen av kakbotten.
  10. Stansa ut runda bitar med 5 cm runda utstickare.
  11. Spritsa krämen runt. Garnera med ett hallon och strö över rostad kokos.
TIPS!
läs mer
Mischas bästa vintips till lax 2

Mischas vintips till lax

Mischa ger sina bästa vintips till rimmad, gravad och kokt lax

Läs mer