Vispa ägg och socker luftigt och pösigt, sikta mjöl och bakpulver samt blanda ner mandel. Häll smeten i en smord form. Baka av i 25-30 min tills provstickan är torr.
Jordgubbsmousse
Blötlägg gelatin i rikligt med kallt vatten.
Vispa grädden fast. Ställ i kyl.
Gör en varmvispad maräng, genom att vispa äggvita och socker över ett vattenbad till en fast och styv maräng. Kyl ner marängen direkt.
Blanda maräng jordgubbspurè, vänd ner vispad grädde.
Hetta upp saft och tillsätt gelatin till det är löst, vänd försiktigt ner gelatin i moussen. Fodra en form med plastfolie, häll i moussen och ställ i frys minst 60 minuter.
Fyllning
Vispa grädde och crème fraiche luftigt, vänd försiktigt ner limecurd och smaka av med socker.
Montering av tårtan
Börja med att dela tårtbotten i två delar, lägg ena delen i botten av ringform, stryk på ett tunt lager limekrämen.
Tag ut jordgubbsmousse och lossa från form, lägg den ovanpå krämen.
Täck jordgubbsmoussen med limekräm till en jämn yta. Lägg på andra tårtbotten och stryk även den med limekräm, ställ in i frys att stelna minst 30 minuter.
Stryk choklad i mönster på overheadfilm, tag ut tårtan och lossa springform. Fodra chokladbandet (med plasten utåt) runt tårtan och ställ sedan i kyl igen ca 10 min.
Fyll hålet som chokladkragen skapar med färska jordgubbar och osaltade skalade pistagenötter för dekorationens skull.