Paulos strassburgare, azulejoskex och chokladkakor

2 röster
30 st

Paulos recept på småkakor: strassburgare med portugisisk touch, azulejoskex och triple chocolate cookies.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »


Visa mer
30 st

Du behöver

Strassburgare

  • 100 g florsocker
  • 15 g äkta vaniljsocker
  • 300 g smör, rumstempererat (ska vara riktigt rikgtig mjukt)
  • 375 g vetemjöl
  • Mammas egen kvittenmarmelad

Azulejos småkakor

  • 250 g mjukt smör
  • 150 g strösocker
  • 1 äggula
  • 300 g siktat vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Apelsinzest
  • 1 tsk kanel

Glasyr

  • 2 äggvita
  • 500-600 g florsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • Blå och svart karamelfärg

Triple chocolate cookies

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 50 g strösocker
  • 100 g ljust muscavadosocker
  • 8 g bakpulver
  • 300 g vetemjöl
  • 2-3 msk mjölk
  • 5 ml vaniljextrakt
  • 100 g Vahlrona mörk choklad, finhackad
  • 100 g Vahlrona vit choklad, finhackad
  • 100 g Vahlrona ljus choklad, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strassburgare
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och siktat florsocker med vaniljsocker tills den blir riktigt vitt och fluffigt, kör gärna i hushållsmaskin i 5-10 min.
  3. Blanda ner de andra torra ingredienserna. Sprisa ut kakor på en plåt.
  4. Lägg en liten klick kvittenmarmelad i mitten av varje kaka. Grädda i 8-9 min.
  5. Azulejoskakor
    Ugnsvärme 180 grader.
  6. Mixa mjuk smör och strösocker i en bunke. Tillsätt äggula, apelsinzest och kanel och vispa ihop lite.
  7. Sikta ner mjölet och blanda ihop allt (använd gärna händerna).
  8. Kavla ut tills degen är 1 cm tjock och skär i små kakor.
  9. Grädda i 12 min (rotera halvvägs).
  10. Glasyr
    Vispa äggvita och tillsätt florsocker lite i taget. Glasyren ska vara riktigt fast.
  11. Dekorera kakorna med glasyr och karamellfärg när de svalnat lite.
  12. Triple chocolate cookies
    Ugnsvärme: 180 grader. Vispa ihop smör och socker tills det blir fluffigt.
  13. Mixa mjölet i degen tills den blir smidig, ha lite mjölk i om det är för torrt.
  14. Blanda ner hackad choklad.
  15. Rulla i små bollar (20-30g varje).
  16. Baka i 15 min (gärna lite underbakade så de är mjuka i mitten). Låt kakorna stå på plåten i 5 min till, annars de kan gå lätt sönder.
11 oktober 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...