Paulos strassburgare, azulejoskex och chokladkakor

Foto: TV4
Paulos strassburgare, azulejoskex och chokladkakor
26 ingredienser
Paulos recept på småkakor: strassburgare med portugisisk touch, azulejoskex och triple chocolate cookies.
Se fler recept från
Ingredienser
Strassburgare
- 100 g florsocker
- 15 g vaniljsocker
- 300 g smör, rumstempererat (ska vara riktigt rikgtig mjukt)
- 375 g vetemjöl
- Mammas egen kvittenmarmelad
Azulejos småkakor
- 250 g smör, mjukt
- 150 g strösocker
- 1 äggula
- 300 g siktat vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- apelsin, zest
- 1 tsk malen kanel
glasyr
- 2 äggvitor
- 500-600 g florsocker
- 2 tsk citron, saft
- blå och svart karamelfärg
Triple chocolate cookies
- 250 g smör, rumstempererat
- 50 g strösocker
- 100 g ljust muscovadosocker
- 8 g bakpulver
- 300 g vetemjöl
- 2-3 msk mjölk
- 5 ml vaniljextrakt
- 100 g Vahlrona mörk choklad, finhackad
- 100 g Vahlrona vit choklad, finhackad
- 100 g Vahlrona ljus choklad, finhackad
Gör så här
Strassburgare
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och siktat florsocker med vaniljsocker tills den blir riktigt vitt och fluffigt, kör gärna i hushållsmaskin i 5-10 min.
- Blanda ner de andra torra ingredienserna. Sprisa ut kakor på en plåt.
- Lägg en liten klick kvittenmarmelad i mitten av varje kaka. Grädda i 8-9 min.
Azulejoskakor
- Ugnsvärme 180 grader.
- Mixa mjuk smör och strösocker i en bunke. Tillsätt äggula, apelsinzest och kanel och vispa ihop lite.
- Sikta ner mjölet och blanda ihop allt (använd gärna händerna).
- Kavla ut tills degen är 1 cm tjock och skär i små kakor.
- Grädda i 12 min (rotera halvvägs).
Glasyr
- Vispa äggvita och tillsätt florsocker lite i taget. Glasyren ska vara riktigt fast.
- Dekorera kakorna med glasyr och karamellfärg när de svalnat lite.
Triple chocolate cookies
- Ugnsvärme: 180 grader. Vispa ihop smör och socker tills det blir fluffigt.
- Mixa mjölet i degen tills den blir smidig, ha lite mjölk i om det är för torrt.
- Blanda ner hackad choklad.
- Rulla i små bollar (20-30g varje).
- Baka i 15 min (gärna lite underbakade så de är mjuka i mitten). Låt kakorna stå på plåten i 5 min till, annars de kan gå lätt sönder.