Paulos strassburgare, azulejoskex och chokladkakor

Paulos strassburgare, azulejokex och chokladkakor
Foto: TV4

Paulos strassburgare, azulejoskex och chokladkakor

Av: Paulo Sebastião

Från: Hela Sverige bakar

26 ingredienser

Paulos recept på småkakor: strassburgare med portugisisk touch, azulejoskex och triple chocolate cookies.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »

Ingredienser

portioner st

Strassburgare

  • 100 g florsocker
  • 15 g vaniljsocker
  • 300 g smör, rumstempererat (ska vara riktigt rikgtig mjukt)
  • 375 g vetemjöl
  • Mammas egen kvittenmarmelad

Azulejos småkakor

  • 250 g smör, mjukt
  • 150 g strösocker
  • 1 äggula
  • 300 g siktat vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • apelsin, zest
  • 1 tsk malen kanel

glasyr

  • 2 äggvitor
  • 500-600 g florsocker
  • 2 tsk citron, saft
  • blå och svart karamelfärg

Triple chocolate cookies

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 50 g strösocker
  • 100 g ljust muscovadosocker
  • 8 g bakpulver
  • 300 g vetemjöl
  • 2-3 msk mjölk
  • 5 ml vaniljextrakt
  • 100 g Vahlrona mörk choklad, finhackad
  • 100 g Vahlrona vit choklad, finhackad
  • 100 g Vahlrona ljus choklad, finhackad

Gör så här

Strassburgare

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och siktat florsocker med vaniljsocker tills den blir riktigt vitt och fluffigt, kör gärna i hushållsmaskin i 5-10 min.
  3. Blanda ner de andra torra ingredienserna. Sprisa ut kakor på en plåt.
  4. Lägg en liten klick kvittenmarmelad i mitten av varje kaka. Grädda i 8-9 min.

Azulejoskakor

  1. Ugnsvärme 180 grader.
  2. Mixa mjuk smör och strösocker i en bunke. Tillsätt äggula, apelsinzest och kanel och vispa ihop lite.
  3. Sikta ner mjölet och blanda ihop allt (använd gärna händerna).
  4. Kavla ut tills degen är 1 cm tjock och skär i små kakor.
  5. Grädda i 12 min (rotera halvvägs).

Glasyr

  1. Vispa äggvita och tillsätt florsocker lite i taget. Glasyren ska vara riktigt fast.
  2. Dekorera kakorna med glasyr och karamellfärg när de svalnat lite.

Triple chocolate cookies

  1. Ugnsvärme: 180 grader. Vispa ihop smör och socker tills det blir fluffigt.
  2. Mixa mjölet i degen tills den blir smidig, ha lite mjölk i om det är för torrt.
  3. Blanda ner hackad choklad.
  4. Rulla i små bollar (20-30g varje).
  5. Baka i 15 min (gärna lite underbakade så de är mjuka i mitten). Låt kakorna stå på plåten i 5 min till, annars de kan gå lätt sönder.