Ninas piña colada-bakelse och amarettobakelse
Ninas piña colada-bakelse och amarettobakelse
29 ingredienser
Ninas piña colada-bakelse med ananasjuice samt en amaretto- och kaffebakelse.
Se fler recept från
Ingredienser
Piña colada-bakelse
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk ananasjuice
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl strösocker
- 2 dl riven kokos
- 2 dl grädde, vispad
- 1 tsk romessens
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mascarpone
- 150 g mandelmassa
Garnering
- 5 dl grädde, vispad
- 2 tsk romessens
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl mascarpone
- snabbkaffepulver
- 1 dl florsocker
Amaretto- och kaffebakelse
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 1 apelsin, skalet
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk amarettolikör
Sockerlag
- 0,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- citron
Gör så här
Piña colada-bakelse
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa samman ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Tillsätt ananasjuicen och det rivna apelsinskalet.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
- Bred ut jämnt på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Sockra bakplåtspapper och stjälp botten upp och ner. Lossa försiktigt från bakplåtspappret.
Fyllning
- Blanda samman crème fraiche, socker och kokosflingor. Ställ kallt i några minuter.
- Vispa grädden under tiden. Blanda samman allt. Är det för löst får det gärna vispas mera.
- Fyll rullen med fyllningen. Rulla ihop.
- Dela upp i 3 cm breda skivor.
- Spritsa på grädden i rosformation på ovansidan, vanligt på sidorna. Garnera med två physsalisfrukter och florsocker.
Amaretto- och kaffebakelse
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa samman ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Tillsätt mjölken och det rivna apelsinskalet.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
- Bred ut jämnt på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i cirka 10 minuter.
- Sockra bakplåtspapper och stjälp botten upp och ner. Lossa försiktigt från bakplåtspappret.
- Koka upp socker, vatten och socker. Låt svalna lite och ha i amarettolikören.
- Pensla på bottnen. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Fyllning
- Vispa grädden, ha i resten av fyllningen i grädden. Vispa med elvisp.
- Spritsa över bakelserna med rosformation, sidorna vanliga. Garnera med physalisfrukt och florsocker.