Martins hallondrömmar och jordgubbsmums

Foto: TV4
Martins hallondrömmar och jordgubbsmums
20 ingredienser
Hallon och grädde på mandelbotten med en liten twist och jordgubbar med en spritsig touch.
Se fler recept från
Ingredienser
Karins hallondröm
- 300 g mandelmassa
- 250 g smör rumstempererat
- 4 ägg
- 12 aluminiumbakformar typ mazarin
- 3 dl grädde
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk jordgubbssylt
- 5 dl färska hallon
- En plastspritspåse med krusig tyll no:12 och en slät tyll
Harrys jordgubbsmums
- 300 g mandelmassa
- 150 g smör rumstempererat
- 3 ägg
- 12 aluminiumbakformar typ mazarin
- 3 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mörk choklad 70 %, finhackad
- 1 dl cointreau
- 5 dl färska jordgubbar
- citronmelissblad
Gör så här
Karins hallondröm
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassan med 150g av smöret.
- Tillsätt 3 st ägg, ett i taget och blanda ordentligt.
- Fördela smeten i 24 st aluminiumformar.
- Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna.
- Under tiden: Skölj de färska hallonen.
- Gör en hallonsmörkräm på smör, ägg, hallonsylt och 1,5 dl florsocker.
- När bottnarna kallnat så spritsar man en krans med smörkräm.
- Fördela sedan hälften av hallonen i hälften av formarna.
- Vispa grädden med vaniljsocker och resten av florsockret.
- Spritsa grädden i en spiral med slät tyll och garnerar med resten av hallonen.
Harrys jordgubbsmums
- Marinera hälften av jordgubbarna i likören i cirka 30 minuter.
- Skiva dem sedan fint och fördela dem på bottnarna.
- Finhacka chokladen.
- Vispa grädden och blanda den med finhackade chokladen.
- Spritsa grädden på bottnarna och garnera med resten av jordgubbarna och citronmeliss.