Milanopinnar
Milanopinnar
9 ingredienser
Johan Sörbergs recept på Milanopinnar, småkakor med mandelmassa och flagad mandel.
Se Johan Sörberg laga receptet

Ingredienser
- 370 g smör
- 260 g vetemjöl
- 100 g strösocker
- 40 g potatismjöl
- 1 äggula
- 1 krm bakpulver
- 400 g mandelmassa
- 1 äggvita
- 1 förp mandelspån
Gör så här
- Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, socker, potatismjöl, äggula och bakpulver. Platta ut och kyl degen.
- Rulla ut mandelmassa i längder som är 15 mm tjocka.
- Kavla ut degen ca 3 mm tjock, skär remsor som är ca 6 cm breda.
- Lägg en mandelmassarulle ovanpå degremsan och rulla in den i degen.
- Pensla kakpinnarna med äggvita, strö på mandelflakes grädda i 200 grader i ca 15 min.