Konditorns Schwarzwaldtårta

41 röster
ca 90 min

Johan Sörbergs recept på schwarzwaldtårta, en klassisk, gräddig tårta med bottnar av hassenötsmaräng och chokladdekorationer. Glutenfri!

Visa mer
ca 90 min

Du behöver

Tårtbotten

  • 300 g strösocker
  • 200 g äggvita
  • 120 g hasselnötter, rivna
  • 40 g strösocker
  • 40 g potatismjöl

Dekoration

  • 500 g vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • kakao

Gör så här

  1. Äggvita vispas till en fast maräng med socker som tillsätts lite i taget.
  2. Blanda ihop rivna hasselnötter, strösocker och potatismjöl och vänd ner i den färdiga marängen.
  3. Spritsa ut 3 st bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 30 min i 150 grader, låt svalna.
  4. Pensla smält choklad på bottnarna och gör tunna chokladdekorationer av resten.
  5. 3 st bottnar sätts ihop med grädde, garneras med vispad grädde, choklad och pudrad kakao.
28 augusti 2014

Laddar fler recept