Konditorns chokladfondant - se & gör
Konditorns chokladfondant - se & gör
6 ingredienser
Johan Sörbergs grundrecept på klassisk chokladfondant. Spela klippet för att se hur han gör dem steg för steg!
Se Johan Sörberg laga receptet

Ingredienser
- 150 g mörk choklad 60 %
- 150 g smör, rumsvarmt
- 70 g strösocker (eller muscovadosocker)
- 120 g ägg
- 60 g äggula
- 30 g majsstärkelse
Gör så här
- Värm ugnen till 190 grader.
- Smält choklad och smör över ett vattenbad.
- Blanda socker och maizena, tillsätt ägg och äggulor och vispa.
- Rör ihop samtliga ingredienser, blanda ordentligt med en slickepott.
- Smöra 8 suffléformar (ca.8 cm diameter och 6-7 cm höga). Fyll formarna till 2/3 med chokladsmet.
- Grädda i 6-12 minuter beroende på hur rinniga de ska vara.
- Ta ut, låt stå ett par minuter, vänd ur formarna på en tallrik.