Bagels - se & gör

koket.se
Bagels
Foto: Robin Persson/ Sjuan
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Bagels - se & gör

6 ingredienser

Johan Sörbergs recept på bagels, ett gott, saftigt och ganska kompakt bröd som kokas innan det gräddas.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

  • 400 g vatten
  • 680 g vetemjöl
  • 30 g jäst
  • 16 g salt
  • 16 g strösocker

Topping

  • valfria frön

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Bearbeta degen till full gluten, 8-10 minuter.
  2. Låt degen vila ca 15 minuter.
  3. Dela bitar på 100 gram och forma till cirklar.
  4. Låt jäsa 20-30 minuter.
  5. Sjud upp lätt sockratvatten i en kastrull, lägg i bagels och låt sjuda 1 minut per sida. Låt rinna av på mjölad handduk.
  6. Pensla med ägg och strö på topping.
  7. Grädda i 220 grader tills bröden fått fin färg, ca 12-15 minuter.