Cashewkakor

Cashewkakor
Foto: TV4
Johan Doverland
Johan Doverland

Cashewkakor

8 ingredienser

25 min

Småkakor med hackade cashewnötter. Både mörk och vit chokladringlas över.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 dl cashewnötter
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 50 g vit bakchoklad
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt på ugnen 200 grader.
  2. Hacka nötterna.
  3. Rör smör och socker poröst.
  4. Blanda nötter, mjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner det i smöret och blanda till en smidig deg.
  5. Forma degen till en smal rulle ca 5 cm i diameter. Skär i ca 20 skivor och rulla till bollar.
  6. Lägg dem glest på plåt med papper. Tryck med gaffel lätt på bollarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  7. Smält choklad i vattenbad och ringla över kakorna.