Inas sega nötmarängbakelse

Inas sega nötmarängbakelse
Foto: Robin Persson/ Sjuan
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Inas sega nötmarängbakelse

12 ingredienser

Nötmaräng med grädde, färska bär och mörk choklad.

Detta är ett recept från en av de tävlande i programmet Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bakelser

Nötmarängbakelse

  • 6 smörgåsrån
  • 4 äggvitor
  • 135 g strösocker [1,5 dl]
  • 5 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 40 g sötmandel [ca 0,5 dl]

Dekoration

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 3 msk matolja
  • 5 dl vispgrädde
  • röda vinbär
  • hallon
  • blåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och vaniljsocker så att marängen blir hård och toppig.
  2. Hacka mandeln fint och vänd försiktigt ner i marängen.
  3. Stansa ut rundlar om ca 7 cm i smörgåsrånen. Dessa används för att man lättare skall få upp marängen från bakplåtspappret då den inte skall bakas torr och hård som vanliga maränger.
  4. Spritsa en botten och en marängkrans på smörgåsrånet.
  5. Ställ i ugnen på ca 100 grader i ca 45-50 min.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Vispa grädden och spritsa ut i marängkransen.
  8. Dekorera med färska bär och smält choklad.
  9. Pudra över lite florsocker vid servering.