Toscapaj med päron

Toscapaj med päron
Foto: tv4
Gustav Lagerträd
Gustav Lagerträd

Toscapaj med päron

10 ingredienser

Små toscapajer med pecannötter och tunt skivat päron.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Pajdeg, ger 9 tarteletter

  • 270 g vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 185 g smör
  • 2 äggvitor

Toscafyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 80 g pekannötter
  • 50 g smör
  • 60 g strösocker
  • 9 g vetemjöl
  • 1,5 msk grädde
  • 2 päron

Gör så här

Håll skärmen tänd

Pajdeg

  1. Nyp ihop alla ingredienser eller kör i maskin, tryck ut i formarna och ställ formarna kallt. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förgrädda skalen i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
  3. Ta ut pajskalen och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

Toscafyllning

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp, häll fyllningen i formarna, lägg tunt skuret päron i cirkelform.
  2. Grädda i ugnen i ca 5-10 minuter.