Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon
Foto: tv4
Gustav Lagerträd
Gustav Lagerträd

Kolapaj med lingon

11 ingredienser

Små kolapajer toppade med syrliga lingon.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Pajdeg, ger 9 tarteletter

  • 270 g vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 185 g smör
  • 2 äggvitor

Kolafyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 0,75 dl grädde
  • 70 g strösocker
  • 1 msk sirap
  • 25 g mjölkchoklad
  • 25 g vit bakchoklad
  • 35 g smör

Garnering

  • 50 g lingon

Gör så här

Håll skärmen tänd

Pajdeg

  1. Nyp ihop alla ingredienser eller kör i maskin, tryck ut i formarna och ställ formarna kallt. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Grädda pajskalen i 10-15 minuter i mitten av ugnen.

Kolafyllning

  1. Blanda alla ingredienser och låt koka upp under omrörning, låt koka några minuter och häll sedan i de gräddade pajsngkalen.
  2. Strö lingon över pajerna och ställ kallt.