Fredriks lingonmacarons

Lingonmacaron
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Fredriks lingonmacarons

12 ingredienser

Fredriks Lingonmacarons från finalprogrammet av Hela Sverige bakar.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Lingonmacarons

  • 2 äggvitor
  • 110 g florsocker
  • 130 g mandelmjöl
  • 55 g strösocker
  • röd matfärg

Fyllning

  • 1,5 dl lingon
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl grädde
  • 100 g vit bakchoklad

Royal frosting

  • 1 äggvita
  • 100 g florsocker
  • grön hushållsfärg

Gör så här

Lingonmacarons

  1. Vispa äggvitor till ett hårt skum, blanda i lite av sockret i taget, tillsätt den röda färgen.
  2. Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta ner i smeten, rör till en jämn smet med en slickepott.
  3. Spritsa ut 5-kronorsstora rundlar av smeten på en bakpappersklädd plåt. Banka plåten i bordet ett par bestämda tag för att få ut eventuella luftbubblor. Låt kakorna stå minst 30 minuter i rumsvärme tills det skapas en hinna på kakorna. Baka kakorna i 9-10 minuter i 160 grader. Låt svalna.

Fyllning

  1. Koka grädden med lingonen tills det reduceras ner till hälften, häll blandningen över chokladen och rör om. Ställ i kylen/frysen tills den är helt kall. Vispa upp till en fluffig massa. Ta en kaka till botten, spritsa på lite kräm och lägg på toppen.

Royal frosting

  1. Vispa allt tills det är en hård frosting!