Kastanjedröm

1 röst
2 h
10 bitar

Ewa Frölings goda tårta fylld med kastanjepuré och havtornssylt.

Visa mer
2 h
10 bitar

Du behöver

tårtbotten

  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

fyllning

  • 3 dl kvarg
  • 1 förp kastanjepuré
  • muscovadosocker efter smak
  • havtornsylt efter smak

Dekoration

  • havtornssylt
  • havtornsbär
  • krasseblommor

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker noga. Rör ihop försiktigt. Häll i smörad och mjölad springform med hög kant.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40-50 min. Låt svalna och dela i tre delar.
  3. Fyllning
    Blanda ingredienserna och bre på mellanlager, toppen och runt om. Dekorera med ringlad havtornssylt, havtornsbär och krasseblommor.
23 maj 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept