Stockholmskakor

Stockholmskakor
Foto: TV4

Stockholmskakor

23

7 ingredienser

1,5 h

Ericas söta små syltkakor med hackade nötter.

Ingredienser

portioner56 st
  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • hallonsylt, blandad med lite potatismjöl

Garnering:

  • sötmandel, hackade (eller nötter)

Gör så här

  1. Rör samman matfett och socker. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Arbeta in mjöl tills degen är smidig.
  2. Forma den till 2 rullar, ca 21/2 cm i diameter och 28 cm långa. Rulla dem i mandel eller nötter. Låt vila i kylskåp 30 min-1 tim.
  3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper. Gör en fördjupning mitt i kakorna. Fyll hålen med sylt.
  4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 175 grader, ca 14 min, eller tills de fått svagt guldgul färg. Låt kakorna svalna på galler.