Mandelfrestelser

POPULÄRT
Mandelfrestelser
Foto: TV4
Erica Johansson
Erica Johansson

Mandelfrestelser

Av: Erica Johansson

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

2 h

Mandelbakelse med citronkräm, vispad grädde och jordgubbar.

Ingredienser

portioner

Mandelbotten

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör, mjukt
  • 2 ägg

Citronkräm

  • 75 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 citron, rivet skal och saft av

Garnering:

  • grädde, vispad
  • jordgubbar
  • marsipandekoration

Gör så här

Mandelbotten

  1. Riv mandelmassan, rör samman med smöret till en jämn smet, tillsätt äggen - ett i sänder - under fortsatt omröring
  2. Häll smeten i smorda aluminiumformar.
  3. Grädda nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 min.

Citronkräm

  1. Finrivet skal av en citron och även saften av citronen kramas ut.
  2. Blanda samman alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull och låt sjuda, viktigt att inte ha för stark värme då det lätt bränner i botten. Rör om under hela tiden medan krämen tjocknar. Låt den kylas av.

Garnering

  1. Vispa grädde och skär jordgubbar. Bred krämen på kakorna och dekorera med grädde och jordgubbar.