Filmjölkslimpa med torkad frukt och bär

6 röster

Du behöver

  • 450 g fil [4,5 dl]
  • 140 g mörk sirap [1 dl]
  • 100 g torkade aprikoser och fikon
  • 50 g torkade russin och tranbär
  • 20 g torkade blåbär
  • gojibär
  • 65 g hasselnötter och mandlar, grovt hackade
  • 70 g vetekross [1 dl]
  • 70 g rågkross [1 dl]
  • 35 g havregryn [1 dl]
  • 137 g grovt rågmjöl [2,5 dl]
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 70 g linfrön, krossade [1 dl]
  • 75 g solroskärnor [1dl]
  • 9 g salt [1,5 tsk]
  • 7,5 g bakpulver [1.5 tsk]
  • 7,5 g bikarbonat [1,5 tsk]
  • 2 tsk brödkrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda fil och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och nötterna grovt.
  4. Blanda alla torra ingredienser med frukten, bären och nötterna.
  5. Rör ner det torra i filblandningen.
  6. Klä formen med bakplåtspapper som sticker upp.
  7. Fyll formen med smeten och strö över havregrynen.
  8. Grädda i 45-55 minuter!
4 oktober 2012