Emelies solmogna persikobullar och chokladgifflar

Foto: TV4
Emelies solmogna persikobullar och chokladgifflar
14 ingredienser
Emelies recept på sötebröd: solmogna persikobullar och chokladgifflar. Runda och släta bullar i formar med strössel och chokladbullar i giffelstil.
Se fler recept från
Ingredienser
Vetedeg
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50-60 g jäst
- salt (en nypa)
- 1 dl strösocker
- 13-14 dl vetemjöl
Persikokompott
- 6 persikor
- 0,5-1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
Chokladfyllning
- 50 g smör, mjukt
- 1 äggula
- 2 tsk vaniljsocker
- 60 g florsocker
- 70 g kakao
Gör så här
Vetedeg
- Smält smöret och häll i mjölken, värm till ca 35 grader.
- Smula jästen och lös upp med spadet.
- Tillsätt 2/3 av mjölet.
- Arbeta degen och tillsätt sockret, saltet och resten av mjölet tills degen är blank och smidig.
- Jäs till dubbelstorlek, ca 40 minuter. Gör fyllningarna under tiden!
Persikokompott
- Koka ihop skalad och skuren persika med socker och vaniljstång. Koka av lite vatten, ta upp stången och mixa/mosa. KYL!
Chokladfyllning
- Blanda ihop alla ingredienser till en slät kräm.
- Slå på ugnen på 220 grader.
- Stjälp upp och arbete degen lite.
- Dela i två delar och gör släta bullar med persikokompott samt gifflar med chokladkräm. Låt jäsa lite innan de gräddas i 7-10 min.