Elins pistagefjärilar och rödbetsbakelser

Elins pistagefjärilar och rödbetsbakelser
Foto: TV4

Elins pistagefjärilar och rödbetsbakelser

Av: Elin Werjefelt

Från: Hela Sverige bakar

29 ingredienser

Elins bakelser på saftig rödbetskaka med mascarponekräm samt pistagekaka med björnbär och grädde.

Se fler recept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner st av varje sort

Pistagefjärilar

  • 50 g pistagenötter
  • 3 ägg
  • grön pastafärg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk

Citrongrädde

  • 5 dl grädde
  • 1 dl björnbärspuré
  • 1 tsk citronessens
  • 1 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 3 färska björnbär
  • 24 små citronmelissblad
  • 6 mycket små rosenknoppar

Rödbetsbakelser

  • 2 ägg
  • 2 rödbetor
  • röd pastafärg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl majsolja
  • 1 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 550 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 100 g florsocker
  • 2 tsk citronessens
  • Rosessens

Gör så här

Pistagefjärilar

  1. Hacka pistagenötterna.
  2. Vispa ägg, socker och pastafärg.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver.
  4. Vänd ner mjölk och pistagenötter.
  5. Grädda i långpanna i ca 10 minuter, 225 grader.
  6. Strö på socker, stjälp upp och lossa pappret.

Rödbetsbakelser

  1. Skala och riv rödbetorna.
  2. Vispa ägg, socker och färg.
  3. Rör ner rödbetorna, majsoja och gräddfil.
  4. Sikta ner mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
  5. Grädda i långpanna i ca 12 min, 225 grader.
  6. Vispa grädde, citronessens och vaniljsocker. Tag undan en del och fyll i en spritspåse med liten stjärntyll.
  7. Vänd ner björnbärspurén i den resterande grädden och fyll i spritspåse med stjärntyll.
  8. Blanda mascarpone, florsocker, filadelphia, citronessens och rosessens. Fyll i spritspåse med rostyll.
  9. Stansa ut fjärilar och cirklar.12 av varje.
  10. Bygg ihop fjärilsbakelsen med björnbärsgrädde mellan lagren och spritsa grädde ovanpå. Dekorera med citrongrädde, citronmeliss och björnbär.
  11. Montera rödbetskakan med mascarponekräm mellan lagren, spritsa en topp på bakelsen och pynta med en rosenknopp.