Elins petit choux

Foto: tv4
Elins petit choux
23 ingredienser
Elins recept på petit choux:stjärnformade med lingongrädde, rosenformade fyllda med citronkräm och runda petit choux fyllda med Bailey´s.
Se fler recept från
Ingredienser
Petit choux
- 2,5 dl vatten
- 65 g smör
- 1 krm salt
- 140 g vetemjöl
- 3 ägg
- 1 msk vaniljsocker
Lingongrädde
- 4 dl grädde
- 1 dl lingon
- 1 tsk vaniljsocker
Citronkräm
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl grädde
- citronessens
- gul pastafärg
- 2 äggulor
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 tsk smör
Baileyskräm
- 0,5 dl Baileys
- 250 g mascarpone
- 100 g florsocker
- 50 g färskost
- 1 msk kakao
- florsocker
Gör så här
Petit choux
- Koka upp vatten, smör och salt.
- Sikta mjölet i en bunke.
- Tillsätt lite mjöl i taget i vattnet. Vispa till en början med visp. Byt till träsked och rör tills degen släpper från kanterna och är blank.
- Rör ner ett ägg i taget tillsammans med vaniljsockret.
- Fyll tre spritsar med ros-, stjärn-, respektive rundtyll.
- Spritsa ut bollar, stjärnor och rosor på plåtar och grädda i 17 min i ugn på 200 grader.
Citronkräm
- Koka mjölk, grädde och citronessens.
- Vispa ägg, socker, pastafärg och maizena. Häll över gräddmjölken. Häll tillbaka i kastrullen, koka upp och rör i smör.
- Vispa grädde med lingon och vaniljsocker.
- Blanda Bailey´s, mascarpone, filadelphia, kakao och florsocker.
- Gör ett hål i stjärnorna och fyll med lingongrädde. Pynta med lingon.
- Klipp upp rosorna och fyll med citronkräm.
- Klipp upp bollarna och fyll med Bailey´s.
- Pudra florsocker över allihop.