Christinas rulltårtebakelse och mocha almond cakes
Christinas rulltårtebakelse och mocha almond cakes
23 ingredienser
Christinas rulltårtebakelse med färska bigarråer och mocha almond mini cakes.
Se fler recept från
Ingredienser
Rulltårtebakelse
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk mjölk (eller grädde)
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g sötmandel, flagad, till pannan
- 7 dl grädde
- 1 msk florsocker (eller vaniljsocker)
- 1 l bigarråer
Mocha almond mini cakes
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 0,75 dl potatismjöl
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Mocha buttercream
- 220 g smör
- 5 dl florsocker, siktat
- 1,5 tsk vaniljextrakt eller mandelextrakt
- 1,5 tsk Nescafé espressopulver
- 100 g vit bakchoklad, smält
Garnering
- Chokladdoppade espressobönor
- 200 g mandel, flagad rostad
Gör så här
Rulltårtebakelse
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Sikta ner mjöl med bakpulver och varva med vätskan.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smöra pappret med lite smör.
- Häll över smeten och grädda i 5 minuter.
- Strö socker på ett nytt bakplåtspapper och för över kakan på detta, ovansidan neråt.
- Tag försiktigt av pappret som kakan gräddats på.
- Vispa grädden med lite äkta vaniljsocker.
- Bred grädde på kakan när den är helt sval och strö över bigarråerna utan kärnor och rulla ihop tårtan.
- Skär i generösa skivor och toppa med lite spritsad grädde och en bigarrå. Njuuut!
Mocha almond mini cakes
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Sikta ner mjölsorterna med bakpulver och kakao.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper och smöra med lite smör Grädda i 5 minuter.
- För försiktigt över kakan på ett nytt bakplåtspapper, med ovansidan nedåt.
- Tag av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna.
- I en mixer eller med handvisp: Vispa smör fluffigt.Tillsätt siktat florsocker.
- Låt blandningen mixas i någon minut.
- Blanda espressopulvret med extraktet och häll i. Blanda väl.
- När kakan har svalnat, stansa ut två bottnar per bakelse, cirka 6-7 cm i diameter.
- Varva två bottnar och kanterna med smörkrämen. Rippla lite smält vitchoklad i mitten.
- Doppa sidorna i mandel och spritsa med smörkräm på toppen.
- Toppa med en chokladdoppad espressoböna.