Christinas rulltårtebakelse och mocha almond cakes

Christinas bakelser
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Christinas rulltårtebakelse och mocha almond cakes

0

23 ingredienser

Christinas rulltårtebakelse med färska bigarråer och mocha almond mini cakes.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »

Ingredienser

Rulltårtebakelse

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk (eller grädde)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g sötmandel, flagad, till pannan
  • 7 dl grädde
  • 1 msk florsocker (eller vaniljsocker)
  • 1 l bigarråer

Mocha almond mini cakes

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Mocha buttercream

  • 220 g smör
  • 5 dl florsocker, siktat
  • 1,5 tsk vaniljextrakt eller mandelextrakt
  • 1,5 tsk Nescafé espressopulver
  • 100 g vit choklad, smält

Garnering

  • Chokladdoppade espressobönor
  • 200 g mandel, flagad rostad

Gör så här

  1. Rulltårtebakelse
    Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  3. Sikta ner mjöl med bakpulver och varva med vätskan.
  4. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smöra pappret med lite smör.
  5. Häll över smeten och grädda i 5 minuter.
  6. Strö socker på ett nytt bakplåtspapper och för över kakan på detta, ovansidan neråt.
  7. Tag försiktigt av pappret som kakan gräddats på.

  8. Vispa grädden med lite äkta vaniljsocker.
  9. Bred grädde på kakan när den är helt sval och strö över bigarråerna utan kärnor och rulla ihop tårtan.
  10. Skär i generösa skivor och toppa med lite spritsad grädde och en bigarrå. Njuuut!
  11. Mocha almond mini cakes
    Sätt ugnen på 250 grader.
  12. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  13. Sikta ner mjölsorterna med bakpulver och kakao.
  14. Täck en långpanna med bakplåtspapper och smöra med lite smör Grädda i 5 minuter.
  15. För försiktigt över kakan på ett nytt bakplåtspapper, med ovansidan nedåt.
  16. Tag av pappret som kakan gräddats på. Låt svalna.
  17. I en mixer eller med handvisp: Vispa smör fluffigt.Tillsätt siktat florsocker.
  18. Låt blandningen mixas i någon minut.
  19. Blanda espressopulvret med extraktet och häll i. Blanda väl.
  20. När kakan har svalnat, stansa ut två bottnar per bakelse, cirka 6-7 cm i diameter.
  21. Varva två bottnar och kanterna med smörkrämen. Rippla lite smält vitchoklad i mitten.
  22. Doppa sidorna i mandel och spritsa med smörkräm på toppen.
  23. Toppa med en chokladdoppad espressoböna.