Christinas cupcakes med banan, kokos samt jordgubbar

Christinas cupcakes
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Christinas cupcakes med banan, kokos samt jordgubbar

48 ingredienser

1 h 45 min

Christinas tre recept på cupcakes med jordgubbar, kokos samt banan och valnötter. "Coconut Cupcake", "Strawberry Dream Cupcakes", "Mini Banana Walnut Cupcakes".

Jag tycker du får ut en bättre textur i cupcaken då du använder matberedaren för att mosa bananen. Bananen blir lösare i konsistensen och tillsätter fukt till smeten. /Christina

Ingredienser

portioner st

Coconut cupcakes

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 110 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg (stora)
  • 1 vaniljstång (eller 0.5 tsk vaniljextrakt)
  • 1,5 dl kokosgrädde (övre lagret i burken, späd med lite kokosvatten)
  • 1 dl kokoschips (sötade)

Coconut frosting

  • 220 g smör, rumstempererat
  • 6 dl florsocker, siktat
  • 0,75 dl kokosgrädde
  • 0,5 vaniljstång (eller 0.75 tsk vaniljextrakt)
  • salt (en nypa)
  • kokoschips (sötade)

Strawberry cupcakes

  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 110 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg (stora)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g färska jordgubbar

Strawberry frosting

  • 220 g smör
  • 6 dl florsocker, siktat
  • 4 msk mjölk
  • 1 vaniljstång (eller 0.75 tsk vaniljextrakt)
  • salt (en nypa)
  • 0,5 tsk jordgubbsextrakt

Banana walnut cupcakes

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,25 tsk salt
  • 1 ägg (stort)
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl solrosolja
  • 2 msk gräddfil
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 3 bananer, mosade
  • bananextrakt, om det behövs
  • 2 dl valnötter

Chocolate frosting

  • 200 g mörk choklad
  • 8-10 dl florsocker
  • 220 g smör
  • 6 msk mjölk (mer om det behövs)
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,25 tsk salt
  • bananchips, att dekorera med

Gör så här

Coconut cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kombinera vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  3. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och äggen, ett i taget.
  4. Tillsätt mjölet varvat med kokosmjölken.
  5. Mixa och skrapa sidorna i skålen. Vänd ner kokosflingorna.
  6. Fyll muffinsformar med pappersformar och fyll varje till 3/4. Grädda i ca 20 minuter.

Coconut frosting

  1. Vispa smör i en hushållsassistent, tillsätt siktat florsocker, kokosmjölk, vaniljstång och en nypa salt.
  2. Vispa på medel/hög hastighet tills din frosting är slät och fluffig, ca 3 minuter.
  3. Använd en spritspåse med tyll och spritsa varje cupcake med frosting. Toppa med lite rostad kokos.

Strawberry dream cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader. I övrigt samma procedur som för coconut cupcakes men vänd ner hackade jordgubbar i slutet. Grädda dina muffins i ca 20 minuter.

Strawberry frosting

  1. Samma procedur som för coconut frosting. Garnera dina jordgubbscupcakes med färska jordgubbar.

Mini banana walnut cupcakes

  1. Sätt på ugnen på 160 grader.
  2. Mixa de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa ägg, socker och olja fluffigt.
  4. Tillsätt mjölet och sedan gräddfil, vanilj och mosad banan.
  5. Hacka 0.5 dl valnötter och vänd ner i smeten. Grädda i muffinsformar i ca 15-20 minuter.

Chocolate frosting

  1. Smält chokladen och låt svalna.
  2. Vispa smör i fluffigt, tillsätt siktat florsocker, och en nypa salt. Vispa på medel/hög hastighet tills slätt och fluffigt, ca 3 minuter.
  3. Häll ner den avsvalnade chokladen och sedan mjölken, lite i taget tills en slät frosting. Avsluta med vaniljextrakt och salt. Blanda väl.
  4. Använd en spritspåse med tyll och spritsa varje cupcake med frosting. Toppa med en valnöt och ett bananchips.