Små chokladpajer

Små chokladpajer
Foto: tv4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Små chokladpajer

13 ingredienser

Chokladpaj med chokladfyllning! Toppa med färska jordgubbar.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner små pajer

Mördeg med choklad

  • 260 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g strösocker
  • 1 ägg
  • 5 g salt
  • 10 g kakao

Chokladfyllning

  • 80 g mörk choklad 70 %
  • 75 g smör
  • 70 g florsocker
  • 30 g vetemjöl
  • 1 ägg

Garnering

  • 10 jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

Pajskal

  1. Ugn 175 grader.
  2. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Dela chokladmördegen i tre delar och klä tre små pajformar. Grädda i 7 min.

Chokladfyllning

  1. Smält ihop choklad, florsocker och smör i ett vattenbad.
  2. Blanda i mjöl.
  3. Rör i ägget.
  4. Fyll formarna och grädda 12 min.
  5. Garnera med jordgubbar och pudrat florsocker.