Små chokladpajer
Små chokladpajer
13 ingredienser
Chokladpaj med chokladfyllning! Toppa med färska jordgubbar.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar
Ingredienser
Mördeg med choklad
- 260 g vetemjöl
- 200 g smör
- 100 g strösocker
- 1 ägg
- 5 g salt
- 10 g kakao
Chokladfyllning
- 80 g mörk choklad 70 %
- 75 g smör
- 70 g florsocker
- 30 g vetemjöl
- 1 ägg
Garnering
- 10 jordgubbar
- florsocker
Gör så här
Pajskal
- Ugn 175 grader.
- Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
- Dela chokladmördegen i tre delar och klä tre små pajformar. Grädda i 7 min.
Chokladfyllning
- Smält ihop choklad, florsocker och smör i ett vattenbad.
- Blanda i mjöl.
- Rör i ägget.
- Fyll formarna och grädda 12 min.
- Garnera med jordgubbar och pudrat florsocker.